Vesmír a Kruh

11.10.2024
Je to šálek ranní kávy, je to měsíc v úplňku, je to i kolo Dharmy obsahující moudrost buddhismu.
Kruh je v podstatě vesmír sám v pohybu

"K čakra józe jsem se nedostala úplně přes jógu, ale skrze mistry C.G. Junga a Stanislava Groffa, tedy psychology jejichž práce a principy jsou v souladu s jejími systémy a pracují mimo jiné také s jógovou filozofií a praxí. Krůček po krůčku pronikám, skrze svou praxi a zájem o transpersonální psychologii až k čakrám"

Často slýcháme, že lidské tělo je svým vlastním a nejlepším léčitelem. Často je to připomínáno mými učiteli, z vlastní zkušenosti, stalo se to mojí pravdou. Vždy jsem ráda, když to zazní, když to někdo zmíní. Ctím, miluju a jsem stále ohromena, jak úžasné tělo je.

Terapie lesem

07.06.2024

V dnešní uspěchané době plné technologií a stresu hledáme stále častěji únik do přírody, kde můžeme znovu najít klid, rovnováhu a ticho.

V našem často hektickém světě je důležité najít si chvíli klidu, abychom mohli regenerovat a znovu najít svoji vnitřní rovnováhu. Zejména pro nás ženy, které se denně potýkáme s různými úlohami a povinnostmi, může být meditace, kterou propojíme s aromaterapií, zdrojem síly a klidu.

Mnoho meditujících si myslí, že být bdělí, znamená zaměřovat se s velkou vervou na nějaký objekt. Tento přístup, však ve skutečnosti vede k napětí, protože je výsledkem velkého úsilí vytvořit si pozitivní nebo šťastný stav mysli, což je vlastně projevem neprospěšného chtění.

Také jste si všimli, že se příroda v posledních letech chová víc a víc nepředvídatelně? Teploty se rychle střídají, někdy extrémně. Podle ájurvédy je střídání ročních období jedním z významných faktorů, který narušuje naši rovnováhu. Možná vám to tak nepřipadá, ale počasí nás ovlivňuje víc, než si uvědomujeme. Vnější podmínky určují naše...

Život se odehrává v přítomném okamžiku. Minulost je pryč – je to jen vzpomínka. Budoucnost teprve přijde – takže ani tam nemá smysl žít. Pokud jsme uvízli ve vzpomínkách na minulost nebo máme neustálé sny o budoucnosti, přicházíme o své životy v přítomném okamžiku