V našem často hektickém světě je důležité najít si chvíli klidu, abychom mohli regenerovat a znovu najít svoji vnitřní rovnováhu. Zejména pro nás ženy, které se denně potýkáme s různými úlohami a povinnostmi, může být meditace, kterou propojíme s aromaterapií, zdrojem síly a klidu.

Mnoho meditujících si myslí, že být bdělí, znamená zaměřovat se s velkou vervou na nějaký objekt. Tento přístup, však ve skutečnosti vede k napětí, protože je výsledkem velkého úsilí vytvořit si pozitivní nebo šťastný stav mysli, což je vlastně projevem neprospěšného chtění.

Také jste si všimli, že se příroda v posledních letech chová víc a víc nepředvídatelně? Teploty se rychle střídají, někdy extrémně. Podle ájurvédy je střídání ročních období jedním z významných faktorů, který narušuje naši rovnováhu. Možná vám to tak nepřipadá, ale počasí nás ovlivňuje víc, než si uvědomujeme. Vnější podmínky určují naše...

Život se odehrává v přítomném okamžiku. Minulost je pryč – je to jen vzpomínka. Budoucnost teprve přijde – takže ani tam nemá smysl žít. Pokud jsme uvízli ve vzpomínkách na minulost nebo máme neustálé sny o budoucnosti, přicházíme o své životy v přítomném okamžiku

Inteligence srdce spočívá v tichých a hlubokých vodách samého dna oceánu. Je to místo, kde leží pevná, stabilní pravda . Naše srdce jsou ve svém jádru plná lásky, i když jsou často zakalena nebezpečím samotné lidské existence, jejich podstatou je pravda.

Přijde nám naprosto přirozené a je naší každodenní rutinou pečovat o svoji fyzickou hygienu pomocí návyků, jako je sprchování a čištění zubů. Sebepéče v podobě energetické hygieny pravidelným čištěním našich energetických polí je však stejně prospěšná. Tím, že se zavážeme k pravidelným cvičením a technikám pro uvolnění nezpracovaných emocí, můžeme...

Je pravda, že v tomto životě je mnoho, co je mimo naši kontrolu. Ač bychom chtěli, nemůžeme ovládat přírodu, naše prostředí ani chování ostatních lidí. Co však můžeme ovlivnit, je to, jak se projevujeme, reagujeme a jak zůstáváme v každém okamžiku soustředěni sami na sebe.

Vnitřní klid

18.12.2023

Cesta ke svému vnitřnímu klidu je společná a dá se říci, že pro nás všechny stejně důležitá, protože člověk, který nedokáže najít klid, nechá se ovlivňovat hlukem svých myšlenek a unášet různými emocemi způsobuje neklid i ve svém okolí. Je to plýtvání životní energií, brodit se močálem emocí.